Akční plán na období 2024-2025 byl schválen

Dne 23.09.2024 schválilo Zastupitelstvo městského obvodu evaluaci akčního plánu na období 2022-2023 a nový akční plán na období 2024-2025.

Monitoring naplňování strategického plánu je doporučeno provádět na roční bázi. Výjimku představuje rok 2022, kdy bylo hlavním úkolem nastavit související administrativně-personální podmínky na úřadu městského obvodu. V 1. kvartálu roku 2024 započal první monitoring naplňování strategického plánu formou vyhodnocení akčního plánu fajnOVA CENTRUM na období 2022-2023. Evaluace probíhala prostřednictvím dialogu s jednotlivými vedoucími odborů a následně i s vedením městského obvodu za pomoci nastavených indikátorů a jednoduchou kategorizací projektů/aktivit na splněné/částečně splněné/v řešení/nesplněné.

Akční plán strategického plánu fajnOVA CENTRUM představuje součást implementační části strategického plánu a jeho naplňování by mělo být monitorováno podle doporučení v tomto plánu obsažených. Návrh akčního plánu je tvořen na základě vnitřní debaty vedení městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a jednotlivých odborů úřadu. Tento návrh je poté předložen strategickému týmu a následně akční plán projednává komise investiční a strategického rozvoje. Na závěr je předložen orgánům městského obvodu.

K novému akčnímu plánu fajnOVA CENTRUM na období let 2024-2025 byla zorganizována schůzka s vedoucími odborů a vedením městského obvodu. V rámci této schůzky se přistoupilo k tomu, že každý odbor bude mít svůj „vlajkový projekt“, který je organizačně a časově náročnější a má být rozpracován a připravován na následující období. Další změnou jsou projekty statutárního města Ostrava, které jsou
nově vyjmenované na konci dokumentu, z důvodu lepší přehlednosti. Součástí nového akčního plánu jsou také projekty, které v rámci evaluace akčního plánu z předešlého období byly vyhodnoceny jako „v řešení/ částečně splněno/ nesplněné“. V novém akčním plánu je tak navrhnuto celkem 44 projektů, které budou
realizovány v období 2024–2025.